Volem, els diumenges, els busos 91 i 115

20 anys desprès, … ja hi tornem a ser !!!

L’any 1993, fa gairebé 20 anys, l’Ajuntament de Barcelona, va voler deixar sense transport públic al nostre barri. Amb arguments purament economicistes volia eliminar el servei de la línia de bus 91, popularment coneguda com la Monyos i que fa el recorregut de la Bordeta a les Rambles, obviant el servei públic que significava pel nostre barri el estar comunicats. La línia 91 era l’únic medi de transport que ens connectava amb Barcelona i amb la xarxa principal de transport de la ciutat.

Tot això va motivar la reacció del veïnat de la Bordeta que, després d’una llarga mobilització amb assemblees veïnals, reunions amb l’administració i, fins i tot, amb una manifestació amb una rèplica del nostre bus fins a la Virreina va assolir la continuïtat de l’únic servei de transport del nostre barri.

Aquesta reivindicació va servir per fundar la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta que, des de llavors i amb la participació i col. col·laboració de tot el veïnat, ha estat al darrera de totes les millores, tant urbanístiques com socials, del nostre barri: ambulatori provisional del carrer Corral, línia de bus 115, Can Batlló i un llarg etcètera.

I ara, gairebé 20 anys desprès, ja hi tornem a ser !!!

L’Ajuntament ens ha deixat la Bordeta sense transport públic els diumenges i festius. Des del passat diumenge 15 de gener de 2012  l’Ajuntament de Barcelona ens ha deixat al barri de la Bordeta sense servei de bus de les línies 91 i 115.

Com tothom sap, el bus 91 ens connecta amb el centre de Barcelona i el 115 ens permet accedir a la plaça de Sants, salvant la forta pujada del carrer Olzinelles, i a l’estació de RENFE (equipament que sí funciona els diumenges) i, a més, les dues línies ens permeten accedir a les connexions amb la xarxa principal de transport públic de Barcelona.

Les especials condicions sociodemogràfiques del nostre barri (la Bordeta, i molt especialment el seu nucli antic i dels voltants de l’església de San Medir, té un percentatge de població particularment envellida i pateix unes condicions econòmiques molt precàries (estem a 30 punts per sota de l’índex de renda familiar mitjana de la ciutat) i, com ja hem esmentat, la particular orografia del nostre barri (el carrer Olzinelles fa molta pujada i dubtem que la deixi de fer els diumenges) condemnen a tot el nostre veïnat més vulnerable a la incomunicació total perquè ens deixa, a tot un barri, allunyat de la xarxa principal del transport públic de la nostra ciutat.

Sembla ser que l’ajuntament vol que la Bordeta torni a ser, només, aquell suburbi marginal que, tants anys, ha estat i, a més, sembla que ens torna a considerar, als veïns i veïnes de la Bordeta, com a ciutadans de segona i tercera categoria perquè, enlloc de millorar uns serveis públics que ja eren molt defectuosos opta, senzillament, per suprimir-los.

Veí / Veïna: Defensa i exigeix els teus serveis públics !!! / El futur del nostre barri depèn de nosaltres !!!

Com pots col.laborar?

  • Ajudant a recollir signatures (baixa’t el full de signatures).
  • Participant i col.laborant en l’organització i preparació de la campanya (ens reunim als locals del Centre Social de Sants del carrer Olzinelles 30)